De magie van slecht weer

Zondagochtend 9.15

Na een flinke griep en veel druilerig weer besloot ik dat vandaag toch echt weer een buitendag zou worden. Blauwe lucht en een zonnetje dus ideaal om samen met Riley weer eens op pad te gaan. Toch? Ik besloot uitgebreid te ontbijten, een leuke route uit te zoeken en eenmaal op de bank leek het me een goed idee om onder het genot van een lekker bakkie koffie, nog héél eventjes mijn e-reader erbij te pakken. Muts! Want ik kan helemaal niet éventjes lezen.. 2 hoofdstukken worden er minimaal 10 en voor je het weet ben je uren verder en is het ineens tijd voor Riley’s tweede uitlaatbeurt. Maar ik had mezelf – en Riley – belooft dat we zouden gaan wandelen, ook wanneer het nu buiten begint te druppelen en het steeds mistiger lijkt te worden… Maar belofte maakt schuld, zéker wanneer je trouwe viervoeter dondersgoed weet dat wanneer de baas het over wandelen heeft, het een hondenavontuur betekent!

Ter hoogte van Papendrecht ligt het alblasserbos. Hier mogen honden het hele jaar los lopen, ideaal dus! Dit leuke stukje natuur ligt in het zuidwesten van de Alblasserwaard tussen Papendrecht, Oud-Alblas en Wijngaarden. Dit zogenaamde polderbos is door onze mensenhanden aangelegd en is intussen uitgegroeid tot een mooi volwassen bos met prachtig dikke bomen. Een heerlijke plek voor een mooie regenwandeling met je hond.

Wandelen in de regen wordt vaak over het hoofd gezien, maar het biedt tal van voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Een lekkere regenwandeling opent een deur naar een wereld van natuurlijk schoon die je alleen in deze weersomstandigheden kunt ervaren. Hier zijn enkele aspecten van de natuurlijke schoonheid die schitteren tijdens een regenwandeling:

Het frisse van de geuren: Tijdens een regenwandeling kun je de pracht van de natuur ontdekken in zijn meest pure vorm. Zeker wanneer je dan de bossen op zoekt. Het brengt een unieke geurbeleving met zich mee, denk aan de geur van bomen, aarde en mos!

Levendige kleuren: De regen laat de kleuren in de natuur intenser lijken. Groene bladeren glanzen en bloemen lijken dieper van kleur. 

Magische Druppels: Regendruppels die aan bomen en bladeren hangen, creëren een betoverend schouwspel als ze glinsteren in het zachte licht. Het is als een sprookjesachtige wereld.

Een modderige hond: Mijn trouwe viervoeter die ongetwijfeld in haar vorige leven een varken geweest is en gretig gebruikt maakt van deze vrijheid en heerlijk diepe modderplassen… Een hilarisch tafereel, wél heel veel schoonmaak werk..

Regenwandelen gaat verder dan alleen een fysieke activiteit; het kan ook een therapeutische en helende ervaring zijn voor lichaam en geest. Hier zijn enkele manieren waarop regenwandelen bijdraagt aan je welzijn:

Stressvermindering: Het geluid van de regen, de geur van natte aarde en de rustige omgeving dragen bij aan stressvermindering. Regenwandelen kan helpen om spanning en zorgen los te laten.

Emotionele Rust: Het contact met de natuur en de regenachtige omgeving kunnen een gevoel van vrede en emotionele rust oproepen.

Mindfulness: De aandachtigheid die nodig is tijdens een regenwandeling, waarbij je alert moet zijn op natte paden en gladde plekken, kan dienen als een vorm van mindfulness. Het helpt mij bijvoorbeeld heel erg om in het hier en nu te blijven. Weg met die piekergedachten!

Dus, als de regen op de ruiten tikt, overweeg dan om naar buiten te gaan en de regenachtige wonderen te ontdekken. Riley & ik hebben echt genoten. Met de juiste uitrusting, lees; extra droge sokken en héél veel handdoeken voor Riley, en een positieve instelling kun je een regenwandeling omzetten in een onvergetelijke hilarische ervaring. Geniet van de rust & sereniteit van de natuur, zelfs als de druppels vallen.

“Regenwandelen is een avontuur dat je niet mag missen.” Een overtuiging waarvan ik zeker weet dat Riley dit aanhangt. Wat een viezerik!

Published by